perjantai 4. lokakuuta 2013

Viikkotiedote 4.10.2013

Toinen jakso alkoi


Uusi jakso alkoi koeviikon jälkeen, ja nyt on aherrettu viidesosa tästä lukuvuodesta. Hädin tuskin ennätetään kuitenkaan päästä vauhtiin, kun syysloma jo häämöttää edessä. Koko koulu lomailee viikon 42 eli 14.-18.10 välisen ajan.
 

Kodittomalle kasvot

Ynkissä lukion kuvataidekurssilaiset ovat aina tehneet suurikokoisia töitä, eivätkä tämän vuoden tuotokset mitenkään häviä aikaisemmille vuosille, päinvastoin. 


Lukion ykköset saivat pohdittavakseen teeman kodittomuus - ja katsottavakseen Lee Jeffriesin häkellyttävät valokuvat Yhdysvaltojen ja Brittein saarten kodittomista. Näin syntyi tunteita herättävä näyttely, joka on tällä hetkellä esillä lukion käytävällä.


Suurikokoiset kuvat tehtiin pastelliliiduilla, ja kuvien yhteyteen jokainen lisäsi vielä kodittomuuden herättämiä, sanoiksi puettuja ajatuksia.



Lukiolaisten teokset herättävät monenmoisia tunteita: myötätuntoa, hämmästelyä  ja uteliaisuutta. Vaikka kasvoissa näkyykin eletty elämä, ihmisen arvokkuus on kuitenkin hienovaraisesti onnistuttu säilyttämään. Nämä ihmiset eivät tarvitse sääliä vaan ihmisarvoisen kohtelun. Nämä ihmiset tarvitsevat kodin.

Keltanokalla vihdoin lippis

Kirkuvankeltaiset lippikset ilmestyivät kuin ilmestyivätkin keltanokkien käyttöön - tosin tänä vuonna tavallista myöhempään. Vuosien ajan lippiksiä on jaettu uusille ekaluokkalaisille, jotta pienet kulkijat näkyisivät paremmin liikenteessä.



Ja hyvinpä lippikset erottuivat tänään ainakin ruokalassa.


Onneksi syksyn sää kääntyikin vielä aurinkoisen lämpimäksi, joten hienosti heijastavalla lippikselläkin vielä tarkenee. Samalla voikin sitten etsiä heijastimet valmiiksi esille lipastojen laatikoista. ja ripustaa ne takkeihin ja reppuihin.

 


Aurinkoista viikonloppua!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti