lauantai 3. kesäkuuta 2017

Kesän korvalla! Kesä on täällä!

IP-kerho toivottaa hyvää jäätelökesää!
Käyn ahon laitaa, minä ilman paitaa... Ilman paitaa ei kyllä vielä tarkene, mutta toivottavasti kesä näyttää pian paremmat puolensa. Viimeiset kouluviikot hurahtivat vauhdilla siivoillen, retkeillen ja viimeisiä koulutöitä tehden. Perinteinen potkupallo-ottelu jouduttiin valitettavasti viileän kesäilman vuoksi perumaan, ennenkuulumatonta!

Alakoulun Talent-kisa

Viime viikon keskiviikkona alakoululaiset saivat nousta lavalle ja loistaa! Upeat esitykset seurasivat toinen toisiaan: tanssia, soittoa, sketsejä. Hienoja esityksiä jokainen!


Tuomaistossa toimi alakoulun oppilaskunnan hallituksen jäsenet. Voittaja kaksikko soitti taitavasti Metallicaa! Onnea kakkosluokan pojat!


Retkipäivä

Viimeisen viikon keskiviikkona vietettiin perinteisesti retkipäivää. Ysiluokkalaiset sekä 2-4D ottivat retkeilyyn varaslähdön jo tiistaina. Ysiluokkaiset kävivät hurvittelemassa luokanvalvojineen Särkänniemessä ja 2-4D seikkailupuisto Korkeessa. Korkeessa oli ainakin puheiden perusteella aika hurjaa!


Jokainen luokka oli suunnitellut retkipäivänsä itse. Toiset lähtivät seikkailemaan esimerkiksi Suomenlinnaan, mutta toiset löysivät seikkailuja puolityhjästä koulusta.

Ykkösluokkalaiset lähtivät opettajineen retkelle Seurasaareen. Seurasaaresta löytyi ainakin suuri hiidenkirnu! Lisäksi seurue pääsi grillaamaan ja leikkimään suurella kentällä.

Kauri ja sinitiainen
Kakkosluokkalaiset päättivät pitää koululla omat bileet: leivottiin täytekakkuja ja leikittiin koko koulun piilosta. Kerrankin sai mennä piiloon ihan mihin vaan ja oli älyttömän kivaa! Jopa käytävällä sai juosta. Päivän lopuksi pidettiin tietysti disco.

Ahkerimmin kirjoja kevään aikana lukeneet saivat kunnian puhaltaa kynttilät
Neloset vesisadetta pakosalla Luonnontieteellisessä museossa
Kolmoset ja vitoset pitivät vanhempineen piknik-illan Kimmon puistossa, joten retkipäivä meni koululla. Kolmosluokkalaiset leipoivat illan piknikiä varten ja vitosluokkalaiset ottivat vastaan meidän ensi syksyn vierailijat eli kottbyläiset.


Kutosluokkalaiset hyppäsivät aamulla bussiin ja suuntasivat Särkänniemeen. Luvassa oli koko päivä hurvittelua! Säätiedotteen mukaan Tampereella satoi aamulla ja illalla, mutta vesipisarat pysyivät poissa juuri sopivasti klo 11 - 17 välisen ajan. Särkänniemessä oli niin hiljaista, että jokainen ehti varmasti jokaiseen laitteeseen juuri niin monta kertaa, kun halusi! Kotimatkalla bussissa oli sipsi-limsabileet!



Ysiluokkalaiset lähtivät vielä kerran yhdessä retkelle, tällä kertaa retkikohteena oli Korkeasaari. Kasiluokkalaiset pitivät piknikkiä koululla ja seiskat suuntasivat Suomenlinnaan. Päivä oli täynnä mukavaa yhdessäoloa ja kesäloman odotusta!

Toukobileet

Tänä vuonna rikottiin perinteitä, sillä myös oppilaat osallistuivat Toukobileisiin. Oppilaat luokilta 1 - 4 olivat harjoitelleet esityksiä. Ykköset toimivat "Katutanssin" esitanssijoina. Tanssi on osa Koko Suomi tanssii -projektia. Kaikki, eli opettajat, vanhemmat ja lapset innostuivat tanssimaan, joten salissa tarkeni varsin hyvin tanssin jälkeen. Kakkoset hurmasivat yleisön bändiesityksillään, rumpalit ja basistit vaihtuivat lennosta. Kolmoset esittivät tutun rockklassikon yllättävällä tavalla, kazoopilleillä soittamalla! Neloset olivat tehneet upean, Toukobileaiheisen videon. Esitysten jälkeen seurasi illan jännittävin vaihe, sillä palohälyttimet pärähtivät soimaan juuri ennen discon alkamista. Onneksi ilta oli lämmin, joten pihalla oli mukava jutustella tovi ja odotella lupaa siirtyä takaisin saliin.

Tuhannet kiitokset vanhemmille Toukobileiden järjestelyistä!
Tanssia DJ Bätmänin tahtiin  
Kakkosten solisteja
"It´s the final countdown..."

Kakkoset Korkeasaaressa

Kakkoset retkeilivät Korkeasaaressa viikkoa ennen varsinaista koulun yhteistä retkipäivää. Kakkoset osallistuivat tutkimusretkelle, jossa kierrettiin osittain ohjattu seikkailukierros. Tuolla kierroksella mm tarkkailtiin pikkuruisia kengurun poikasia ja ihmeteltiin muutaman päivän ikäisiä villihevosia. Kiinnostavaa oli myös tavata petoeläinten hoitaja. Oli mielenkiintoista kuulla, kuinka leijonia ja leopardeja ruokitaan ja hoidetaan.
Nuori riikinkukkokoiras esitteli ylväänä sulkiaan
Ysien yllätys

Yhdeksäsluokkalaiset halusivat jättää jäähyväiset YNKille oikein kunnolla. Perjantaina koko koulu kokoontuikin liikuntasaliin ysien yllätysohjelmaa varten. Ysien ohjelmassa muisteltiin peruskouluvuosia, mutta myös vähän naurettiin opettajien kustannuksella. Ysit myös muistivat luokanvalvojiaan sekä opettajia pienillä sopivilla lahjoilla.

Päivin parhaat vitsit -kirja esittelyssä

Opehuoneeseen ilmestyi aamulla myös herkullinen kakku ja sydämiä lämmittävät kiitokset. Hyvältä maistui ilonkyynelten kera!


Ysien suuri päivä

Koulun vanhimmat, eli ysit olivat tänään Kevätjuhlamme tähtiä. Arvokkaan, mutta silti herkän juhlan alussa laulettiin Suvivirsi, jonka jälkeen kakkoset ja neloset esittivät Kesäillan valssin. Koulun nuorimmat, eli ykköset ojensivat yseille Ynkin tavan mukaan ruusut. Sari-rehtori piti yseille koskettavan puheen ja antoi oivia ohjeita elämään. Ysien puheen pitivät Tiitus Ämmälä ja Helka Räty. Sini Wartiovaara vastasi ysien esityksestä soittaen kauniisti viululla Toivo Kuulan Scherzinon. Opettajat esittivät yseille laulun, jonka oli säveltänyt koulumme opettaja Petra Ainali. Juhla päättyi tietysti lauluun Käyn ahon laitaa, kuinkas muutenkaan. Hyvää jatkoa teille ihanat ysit ja tulkaa meitä vielä tapaamaan!





Koulu alkaa 10.elokuuta

Vaikka kesäloma on nyt täällä, on myös hyvä muistaa, että elokuun koittaessa palaamme takaisin koulun penkille. Opetusvirasto kesällä linjannee, riittääkö kaikille omaa penkkiä. Koulu alkaa 10.8. kello 10. Uusia ykkösiä ollaan vastassa koulun pihassa. Koulun juhlasalissa vietetään klo 10.30 koulunaloitusjuhlaa, jota ykkösten vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan.

 Seuraava viikkotiedote ilmestyy elokuussa. Rentouttavaa lomaa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti