perjantai 25. elokuuta 2017

Myrskyä ja koulurauhaa


Myrskynmerkkejä

Tunturi-luokka kävi Käpylä-kierroksella tutkimassa Kiira-myrskyn aiheuttamia tuhoja. Matkan varrella vastaan tuli kaatuneita puita, siellä täällä lojuvia irto-oksia ja latvasta katkennut mänty. Maassa makaavien puiden oksien lomasta löytyi monta suojaisaa piilopaikkaa tokaluokkalaisille.

Koulurauhanjulistus

Koulurauhan julistaminen on valtakunnallinen tapahtuma, jonka teemana tänä vuonna on "100 kertaa meidän koulu - Oikeus olla ja unelmoida." Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna Helsingissä ja teeman takana on ryhmä helsinkiläisiä oppilaita. Tämä oppilasryhmä kutsuu kaikki mukaan tekemään sellaista koulua, jossa jokainen viihtyy ja saa olla oma itsensä!
Torstaina Ynkissäkin julistettiin koulurauha yhteisessä aamunavauksessa. Aamun avauksessa esittäytyivät myös yläkoulun oppilaskunnan hallitus sekä tukioppilaat, jotka yhdessä lukivat koulurauhan koko koululle.
Lue lisää koulurauhan julistuksesta täältä.

Vem är du?

Hej! Vi är de nya lärarna vid Ynken som vi kallar Yhtenäiskoulu. Väggarna i Kottby lågstadieskola kom emot, det blev för trångt och därför utlokaliserades en del av femmorna och hela sexan hit till Ynken. Vi känner att vi har blivit väl emottagna och eleverna verkar också trivas och flera har hittat nya vänner på skolgården. Kom gärna och säg hej eller diskutera med oss, på svenska eller finska!
Kent ÅK 6
Sebastian 5Y
Seiskat aamiaisella

Taivaskallio on tuttu retkikohde ynkkiläisille.  Jotta paikka tulisi tutuksi myös uusille ynkkiläisille, suuntasivat seiskat sinne viime perjantaina aamupalaa nauttimaan. Puissa kiipeilyä ja vedessä kahlalua, niistä on ihana aamupäivä tehty.

Kakkosten taideretki

Kakkoset Musiikkitalolla äänitaidepajassa

Saaristo- ja Tunturi-luokat osallistuivat torstaina Tokaluokkalaisten taideretkeen. Ohjelmassa oli aluksi Kiasman ja Pink Twins -duon äänitaidepaja Musiikkitalon viherkannella, missä tuhatpäinen oppilasjoukko sihisi, kihisi, törisi ja kuiski yhteistä (kuiskaus) kuoroa elektronisen musiikin ympäröimänä. Äänimaailman tuottamisen jälkeen oppilaat hiljentyivät kuuntelemaan Klamia, Rautavaaraa ja Sibeliusta Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa Musiikkitalon Konserttisalissa.

Taideretki

Ekaksi kuunneltiin luonnon musiikkia ja sen jälkeen me syötiin eväitä. Sen jälkeen mentiin kuuntelemaan soittoa taloon. Siellä oli hyvää musaa. Me kuunneltiin kolme musaa. Siellä oli rumpu ja hienot lamput. Sen jälkeen me lähdettiin takaisin kouluun. Me mentiin bussilla. Musta oli kivaa kun me kuunneltiin musaa koska se oli ihanan kuuloista.
Julia 2lk

Rouvautumista
"O Soooleee, o sooooole miiooo..."

Kasien huoltajille tiedoksi, että Maisan sukunimi vaihtui viikonloppuna. Viestiä ei tule enää Maisa Hämäläiseltä vaan Ånäsiltä.  Tiistaiaamuna opet yllättivät viikonlopun aikana avioituneen Maisan kajauttamalla "O sole Mion" opehuoneessa, jonka jälkeen leikattiin "hääkakkua".


Yläkoulu ulkoilee

Yläkoululaisten koulupäivät on toisinaan pitkiä ja raskaitakin. Liikuntatunneilla ulkoillaan ja joskus tassut taivaltaisivat välitunneillakin kohti Shelliä, mutta suosituin välitunninviettotapa taitaa olla välkkäpäädyssä eli entisessä lukiopäädyssä hengailu. Tämän lukukauden alusta otimme yhteisiin sääntöihin koko yläkoulun ulkovälitunnin. Ruokailun jälkeen koko yläkoulu ulkoilee, kuka palloa pelaillan, kuka penkeillä hengaillen. Tärkeintä on, että jokainen käy haukkaamassa happea ja koulun käytävätkin vähän tuulettuvat!
Yläkoulun palloilua
Koko koulun vanhempainilta

Tervetuloa koko Yhtenäiskoulun yhteiseen vanhempainiltaan maanantaina 4.9. klo 18! Tilaisuus alkaa yhteisellä kokoontumisella koulun liikuntasalissa ja jatkuu tämän jälkeen luokkakohtaisina tapaamisina. Vanhempainillan salitilaisuuteen saamme mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkija Heli Kuusipalon. Hänen alustuksensa aihe on erittäin ajankohtainen ja kiinnostava: "Syödään ja opitaan yhdessä.". Heli kertoo, mitä tutkimusten perusteella tiedetään kouluruokailusta ja hän myös esittelee uutta kouluruokailusuositusta sekä kouluhedelmätukea, jonka yhdeksi pilottikouluksi Yhtenäiskoulu on lupautunut.

Jos ennen yhteistä aloitusta toivotte lyhyttä henkilökohtaista tapaamista jonkun opettajistamme kanssa, olkaa tästä suoraan yhteydessä ko. opettajaan Wilma-viestillä. Yhdeksännen luokan oppilaiden pitämä kahvila aukeaa klo 17.30.
Tapaamisiin koululla!


Vanhempainyhdistyksen terveisiä

Uudistuneen yhdistyslain mukaan kaikkien yhdistysten on pidettävä jäsenistään rekisteriä. Myös Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys kerää jäsenistään rekisterin toimintakaudelle 2017 - 2018. Jäseneksi liittyminen on maksutonta, eikä se velvoita mihinkään. Jäsenrekisteriin ilmoitettuja tietoja ei luovuteta eteenpäin, eikä niiden perusteella tapahdu yhteydenottoja.

Toivomme, että mahdollisimman moni Ynkin vanhempi liittyisi vanhempainyhdistyksen jäseneksi! Mitä enemmän jäseniä meillä on, sitä vaikutusvaltaisempia ja merkityksellisempiä toimijoita olemme kouluun ja lastemme arkeen liittyvissä asioissa. Jäseneksi liittyminen tapahtuu täyttämällä ja palauttamalla jäsenrekisterikaavake. Kaavakkeita on mahdollista täyttää ja palauttaa vanhempainillan yhteydessä maanantaina 4.9.

Vanhempainyhdistyksen jäsenrekisterin rekisteriseloste on saatavilla pyydettäessä sähköpostiosoitteesta: vanhempainyhdistys.ynk@edu.hel.fi.

Vanhempainyhdistys kokoontuu syyskuun ensimmäisenä tiistaina 5.9. Tapaamme koulun ruokalassa klo 18.00 syyskauden suunnittelun merkeissä. Tervetuloa mukaan, nähdään kokouksessa! Pirteitä syyspäivä kaikille!

Kostin sarjakuvan myötä toivotamme viikkolehden lukijoille oikein mukavaa viikonloppua! Seuraava viikkotiedote jälleen kahden viikon kuluttua 8.9.!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti